Speuren

Elke hond kan het leren!

Speuren is een leuke manier om uw hond lichamelijk en geestelijk te stimuleren. In deze cursus leert uw hond samen met u speeltjes te zoeken. En leert u uw hond ‘lezen’, want uw hond is nou eenmaal beter in speuren dan u…

SPEURCURSUS samenwerking en relatie hond-baas
oftewel quality time met je hond

Er zijn verschillende manier van speuren, kortweg heb je tracking en zoeken. Tracking is speuren door middel van het volgen van een spoor van bijvoorbeeld wild of een persoon. Zoeken (detectie) is speuren door middel van vrij bewegen in een bepaald gebied om zo lucht te krijgen van het voorwerp (of de persoon) en deze te vinden. Bij ilovedoggies leren we de honden een gebied systematisch afzoeken naar (de geur van) bepaalde voorwerpen, in dit geval hun ‘speurspeeltjes’. Hier gaan we mee aan het werk in Speuren I. In Speuren II (gevorderd) breiden we dit verder uit en gaan we ook kennis maken met detectiewerk op mensengeur en mantrailen (persoon zoeken).

Door de samenwerking die nodig is bij speurwerk zal de relatie met uw hond sterker worden. Honden zullen door deze cursus meer zelfvertrouwen krijgen doordat ze hun speurkwaliteiten zullen ontdekken en ontwikkelen. Ze zullen leren zich beter te concentreren op een bepaalde taak. En ze zullen zich na het speuren moe en voldaan voelen omdat hiermee in hun natuurlijke behoefte wordt voorzien. Zeker overactieve honden of honden met gedragsproblemen kunnen hier bijvoorbeeld ook veel baat bij hebben. Maar elke hond komt met speuren in zijn element dus wordt een speurteam en schrijf je in!

Kosten en lesrooster
We speuren in principe zondags om de week in de even weken.
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen of niveauverschil worden de speurders ingedeeld om 10:00u of 11:00u.

Het kan zijn dat er nog losse speurdata worden toegevoegd...

  • Afhankelijk van de invulling van de les, doen er maximaal 4 tot 6 deelnemers per les mee (en minimaal 2) dus persoonlijke aandacht is gegarandeerd!;
  • Een les duurt 45 minuten met 3-6 deelnemers en 30 minuten met 2 deelnemers;
  • Een losse les kost 17,50 euro. Als je een combi-kaart hebt kun je die ook voor een speurles inzetten.
  • Let op, voordat je bij ons speurgroepje aan kan sluiten start je eerst met een speur-intake (privéles) van 30 minuten voor 39,50 euro. Voor het speuren is namelijk wel een bepaalde basis nodig voor optimaal plezier.

We speuren zondags in de even weken behalve…
Klik hier voor het complete jaarrooster 2023!

Trainingslocatie
Onze thuisbasis is Zevenbergen, maar voor de gevorderde speurders kan de leslocatie verschillen, dit wordt per les aangegeven.

Tip: speur het liefst met een tuigje en schaf een zogenaamde prey dummy en een 5 meter lijn (géén flexi-lijn!) aan. Als je die nog niet hebt, zie ook onze webshop.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden als speurteam?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Scroll naar boven