Maria

Kynologisch Instructeur

Over mij

Ik ben Maria Hofman, een ervaren hondentrainer en gek op dieren, met name op honden! Vroeger had ik konijnen, vogels, kameleons, gekko’s en natuurlijk ook honden: een Chihuahua (ja zeker, dat is ook een hond!) en een Parson Russell Terriër. Met die laatste was ik fervent bezoeker van de hondenschool voor gehoorzaamheid, speuren, behendigheid en flyball. Nu heb ik, naast ook nog een paard, een pony en kippen, een roedel van zes honden, van klein tot groot, van energiek tot lui: twee Chihuahua’s, weer een Parson Russell Terriër, een Galgo Espagnol, een Engelse Bulldog en een middelgrote Griekse kruising. En ik kan je verklappen, die zijn echt niet afgetraind…

“want volgens mij gaat het niet om het trainen op zich maar om het inzicht. Inzicht in het gedrag van je hond,  je bewust worden van waarom hij bepaalde dingen doet (of laat) en hoe je zijn gedrag kan veranderen als je dat wilt. Bij dat inzicht kan ik je helpen en je de handvaten geven hoe ongewenst gedrag te voorkomen of om te zetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier!”

Ondertussen is het alweer meer dan 20 jaar geleden dat ik van mijn hobby mijn werk gemaakt heb. Het begon in 2001 toen ik samen met een vriendin een hondenuitlaatservice en huisdierverzorging aan huis gestart was, wat toen nog heel ongewoon was… Ik wilde me verder in hondengedrag verdiepen en besloot daarom al snel de opleiding Gedragstherapie bij Honden te gaan volgen bij het Van Hall Instituut in samenwerking met DogVision. Deze opleiding is erkend door Alpha, de Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapeuten voor Honden. Het eerste deel van deze opleiding bestaat uit het behalen van je instructeursdiploma (mijn examinator was Peter Beekman). En ik ben dan ook officieel Kynologisch Instructeur. Ook de overige modules voor gedragstherapie heb ik gedaan. Daarnaast heb ik instructeursbegeleidingsdagen gevolgd bij de Nederlandse Speurhonden Association via Trackerdogs voor speuren, bij BAND (tegenwoordig Stichting Agilityclub) voor behendigheid. En bij de oprichter van Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland KNK Cynophilia voor flyball. Om up-to-date te blijven lees ik veel vakliteratuur en volg ik regelmatig relevante lezingen. Naast mijn leservaring die ik opgedaan heb bij diverse hondenscholen heb ik voor mijn verhuizing naar Brabant ook jarenlang een eigen hondenschool gehad in Rotterdam en Barendrecht waar ik puppycursus, opstartcursussen en diverse niveaus gehoorzaamheid heb gegeven maar ook speurlessen, doggy dance, flyball en behendigheid.
Hopelijk mag ik u binnenkort in de les verwelkomen!

Scroll naar boven