Dorien

Instructeur in opleiding

Over mij

Toen mijn nieuwste ‘hondje’ Sam in mijn leven kwam, ben ik – zoals  meer kersverse baasjes – op zoek gegaan naar een hondenschool. Een trainingsbenadering vanuit een veelzijdige en positieve manier was voor mij een absolute voorwaarde. Zo kwam ik in de zomer van 2022 bij I Love Doggies aanwaaien. Met Sam, het vrolijke resultaat van een Bloedhond-mama en een Grote Zwitserse Sennen-papa. Samen hadden we zoveel plezier in de lessen, dat een oude droom van mij weer kwam boven drijven: zelf lesgeven.

En hier ben ik nu, Dorien van Dijk, ‘meeloop-coach’ bij ilovedoggies! Na de zomer ga ik de opleiding tot kynologisch instructeur volgen aan de Tinley Academie. Zo hoop ik mijn intern kompas bij te schaven en straks mijn intuïtie met kennis te kunnen onderschrijven. 

Al zolang ik me kan herinneren ben ik met dieren in de weer: honden, paarden, katten,… Als kind was ik hele zaterdagen op de manege te vinden en uiteindelijk kreeg ik een eigen verzorgpony. Als tegenprestatie voor de rijlessen ‘moest’ ik helpen op hondenshows. Fantastische uitjes waren dat! Ik keek mijn ogen uit, terwijl ik verschillende typen bassets en Welsh Corgi’s mocht helpen voorbrengen. De fascinatie voor de relatie tussen honden en hun baas was geboren.

Van mijn allereerste eigen hondje, Sophie, heb ik wijze lessen genoten. Sophie was een dame, eentje waar je niet omheen kon. Al woog ze nog niet een kwart van mijn jonge vriend Sam, die in alle opzichten nog niet is uitgegroeid.

In het dagelijks leven ben ik teamleider communicatie bij de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (maar zelf jaag ik niet). In mijn werk ben ik de hele dag bezig om kennis op een begrijpelijke manier over te dragen. Daar heb ik enorm veel plezier in. Ook in mijn werk ontmoet ik heel veel honden. Dit zijn allemaal jachthonden die voor een speciaal doel zijn gefokt en getraind. Super knap allemaal. Toch vind ik het zelf het allerleukst om allerlei verschillende honden en baasjes te ontmoeten. Ik hoop dat ik nu – maar als ik de opleiding heb afgerond al helemaal – een positieve bijdrage kan leveren aan een fantastische band tussen hond en baas!

Scroll naar boven