Speuren

Elke hond kan leren speuren!
Speuren is een leuke manier om uw hond lichamelijk en geestelijk te stimuleren. In deze cursus leert uw hond samen met u speeltjes te zoeken. En leert u uw hond ‘lezen’, want uw hond is nou eenmaal beter in speuren dan u…

SPEURCURSUS samenwerking en relatie hond-baas
oftewel quality time met je hond

Er zijn verschillende manier van speuren, namelijk tracking en zoeken. Tracking is speuren door middel van het volgen van een spoor van bijvoorbeeld wild of een persoon. Zoeken is speuren door middel van vrij bewegen in een bepaald gebied om zo lucht te krijgen van het voorwerp (of de persoon). Bij ilovedoggies houden we ons bezig met dit laatste, het zogenaamde detectiewerk.

Door de samenwerking die nodig is bij dit werk zal de relatie met uw hond sterker worden. Honden zullen door deze cursus meer zelfvertrouwen krijgen doordat ze hun speurkwaliteiten zullen ontdekken en ontwikkelen. Ze zullen leren zich beter te concentreren op een bepaalde taak. Zeker overactieve honden of honden met gedragsproblemen kunnen hier bijvoorbeeld veel baat bij hebben. Maar elke hond komt met speuren in zijn element dus wordt een speurteam en schrijf je in!

Kosten: 90 euro voor 6 lessen van 60 minuten inclusief speurinformatieboekje. Maximaal 4 cursisten in een groep dus persoonlijke aandacht is gegarandeerd.
Als u nog niet eerder bij ilovedoggies heeft getraind, dan komt daar een (privé) intake les van 30 minuten voor 25 euro bij.

De thuisbasis is Lage Zwaluwe maar voor speuren kan de trainingslocatie wisselen. Voor het speuren is wel een bepaalde basis in de gehoorzaamheid nodig voor optimaal plezier. Heeft uw hond nooit eerder een opvoedcursus gedaan? Dan raad ik u aan zich eerst aan te melden voor de Opstartcursus.

Inhoud speurcursus
speurtheorie, apporteren, speeltje zoeken in open veld, speeltje zoeken in moeilijkere omgeving, sorteren (geurherkenning), zoeken van 2 speeltjes achter elkaar

Lesrooster Speuren I
zaterdags 9:30u tot 10:30u, start 26 september (wachtlijst)
speurdata: 26/9, 10/10, 31/10, 14/11, 28/11 en 12/12
Bij voldoende animo start er ook een Speuren I op vrijdag 25 september 15:30u.
Komt dit rooster u echt niet uit, wilt u eerder aan de slag of wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer de volgende start? Laat me dit dan weten!

Vervolgcursus speuren voor nog meer quality time met je hond:
Speurcursus II, uitbreiding samenwerking en relatie hond-baas

Alle oefeningen uit de eerste cursus worden uitgebreid en er is extra aandacht voor de manier van verwijzen. De lessen worden op verschillende locaties gegeven.
Kosten: 90 euro voor 6 lessen van 60 minuten. Ook hier maar maximaal 4 cursisten in een groep om persoonlijke aandacht te garanderen.

Lesrooster Speuren II
zaterdags 9:30u tot 10:30u, start 3 oktober
speurdata: 3/10, 17/10, 7/11, 21/11, 5/12 en 19/12

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden als speurteam?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod