Speuren

Elke hond kan leren speuren!
Speuren is een leuke manier om uw hond lichamelijk en geestelijk te stimuleren. In deze cursus leert uw hond samen met u speeltjes te zoeken. En leert u uw hond ‘lezen’, want uw hond is nou eenmaal beter in speuren dan u…

SPEURCURSUS samenwerking en relatie hond-baas
oftewel quality time met je hond

Er zijn verschillende manier van speuren, kortweg heb je tracking en zoeken. Tracking is speuren door middel van het volgen van een spoor van bijvoorbeeld wild of een persoon. Zoeken (detectie) is speuren door middel van vrij bewegen in een bepaald gebied om zo lucht te krijgen van het voorwerp (of de persoon) en deze te vinden. Bij ilovedoggies leren we de honden een gebied systematisch afzoeken naar (de geur van) bepaalde voorwerpen, in dit geval hun ‘speurspeeltjes’. Hier gaan we mee aan het werk in Speuren I. In Speuren II breiden we dit uit en gaan we ook kennis maken met detectiewerk op mensengeur en mantrailen (persoon zoeken). In speuren III breiden we alle speuroefeningen nog verder uit.

Door de samenwerking die nodig is bij speurwerk zal de relatie met uw hond sterker worden. Honden zullen door deze cursus meer zelfvertrouwen krijgen doordat ze hun speurkwaliteiten zullen ontdekken en ontwikkelen. Ze zullen leren zich beter te concentreren op een bepaalde taak. En ze zullen zich na het speuren moe en voldaan voelen omdat hiermee in hun natuurlijke behoefte wordt voorzien. Zeker overactieve honden of honden met gedragsproblemen kunnen hier bijvoorbeeld ook veel baat bij hebben. Maar elke hond komt met speuren in zijn element dus wordt een speurteam en schrijf je in!

Speuren I
speurtheorie, apporteren, speeltje zoeken in open veld, speeltje zoeken in moeilijkere omgeving, sorteren (geurherkenning), zoeken van 2 speeltjes achter elkaar.
Trainingslocatie: Zevenbergen
Het volgende speurgroepje start in overleg, laat het me weten als je interesse hebt!

Speuren II
Vervolg op Speuren I. Alle oefeningen uit de eerste cursus worden uitgebreid en er is extra aandacht voor de manier van verwijzen. Daarnaast maak je kennis met detectie op mensengeur en mantrailing. Ook hier is de thuisbasis Zevenbergen, maar kan de trainingslocatie wisselen.
Het volgende speurgroepje start in overleg, laat het me weten als je interesse hebt!

Speuren voor gevorderden
Vervolg op Speuren II. Alle oefeningen uit de eerste 2 cursussen worden nog verder uitgebreid. Ook hier is de thuisbasis Zevenbergen, maar kan de trainingslocatie wisselen.
Voor dit niveau hebben we een apart inloop speuruurtje, als je interesse hebt, wordt je toegevoegd aan het appgroepje voor speuren voor gevorderden en kan je je per les opgeven. In de appgroep worden de speurdata voorgesteld.

Kosten 
Voor Speuren I en II: 90 euro voor 5 lessen van 60 minuten (incl. speurinformatieboekje bij Speuren I). Maximaal 4 cursisten in een speurgroepje dus persoonlijke aandacht is gegarandeerd.
Voor Speuren voor gevorderden betaalt u 17,50 per les van 60 minuten, ook hier maximaal 4 cursisten per groepje.

Als u nog niet eerder bij ilovedoggies heeft getraind, dan komt daar een (privé) intake les van 30 minuten voor 39 euro bij. Voor het speuren is namelijk wel een bepaalde basis in de gehoorzaamheid nodig voor optimaal plezier.

Tip: speur het liefst met een tuigje en schaf een zogenaamde prey dummy en een 5 meter lijn (géén flexi-lijn!) aan. Als je die nog niet hebt, zie ook onze webshop.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden als speurteam?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod