Speuren

Elke hond kan leren speuren!
Speuren is een leuke manier om uw hond lichamelijk en geestelijk te stimuleren. In deze cursus leert uw hond samen met u speeltjes te zoeken. En leert u uw hond ‘lezen’, want uw hond is nou eenmaal beter in speuren dan u…

SPEURCURSUS samenwerking en relatie hond-baas
oftewel quality time met je hond

Er zijn verschillende manier van speuren, kortweg heb je tracking en zoeken. Tracking is speuren door middel van het volgen van een spoor van bijvoorbeeld wild of een persoon. Zoeken is speuren door middel van vrij bewegen in een bepaald gebied om zo lucht te krijgen van het voorwerp (of de persoon) en deze te vinden. Bij ilovedoggies leren we de honden een gebied systematisch afzoeken naar (de geur van) bepaalde voorwerpen, in dit geval hun ‘speurspeeltjes’. Dit valt onder het detectiewerk en we baseren ons op de methode zoals de Narcotica speurhonden werken.

Door de samenwerking die nodig is bij dit werk zal de relatie met uw hond sterker worden. Honden zullen door deze cursus meer zelfvertrouwen krijgen doordat ze hun speurkwaliteiten zullen ontdekken en ontwikkelen. Ze zullen leren zich beter te concentreren op een bepaalde taak. En ze zullen zich na het speuren moe en voldaan voelen omdat hiermee in hun natuurlijke behoefte wordt voorzien. Zeker overactieve honden of honden met gedragsproblemen kunnen hier bijvoorbeeld ook veel baat bij hebben. Maar elke hond komt met speuren in zijn element dus wordt een speurteam en schrijf je in!

Kosten: 90 euro voor 5 lessen van 60 minuten inclusief speurinformatieboekje. Maximaal 4 cursisten in een groep dus persoonlijke aandacht is gegarandeerd.
Als u nog niet eerder bij ilovedoggies heeft getraind, dan komt daar een (privé) intake les van 30 minuten voor 39 euro bij.

De thuisbasis is Zevenbergen maar voor speuren kan de trainingslocatie eventueel wisselen. Voor het speuren is wel een bepaalde basis in de gehoorzaamheid nodig voor optimaal plezier. Heeft uw hond nooit eerder een opvoedcursus gedaan? Dan raad ik u aan zich eerst aan te melden voor de Opstartcursus.

Inhoud speurcursus
speurtheorie, apporteren, speeltje zoeken in open veld, speeltje zoeken in moeilijkere omgeving, sorteren (geurherkenning), zoeken van 2 speeltjes achter elkaar

Lesrooster Speuren I (locatie Zevenbergen)
Een nieuw speurgroepje start in overleg, wil je op de lijst dan hoor ik het graag!

Vervolgcursus Speuren II voor nog meer quality time met je hond
uitbreiding samenwerking en relatie hond-baas


Alle oefeningen uit de eerste cursus worden uitgebreid en er is extra aandacht voor de manier van verwijzen. Ook hier is de thuisbasis Zevenbergen, maar kan de trainingslocatie eventueel wisselen. 

Kosten: 90 euro voor 5 lessen van 60 minuten. Ook hier maar maximaal 4 cursisten in een groep om persoonlijke aandacht te garanderen.

Lesrooster Speuren II
Een nieuw speurgroepje start in overleg, wil je op de lijst dan hoor ik het graag!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden als speurteam?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod