Speuren

Elke hond kan leren speuren!
Speuren is een leuke manier om uw hond lichamelijk en geestelijk te stimuleren. In deze cursus leert uw hond samen met u speeltjes te zoeken. En leert u uw hond ‘lezen’, want uw hond is nou eenmaal beter in speuren dan u…

SPEURCURSUS samenwerking en relatie hond-baas
oftewel quality time met je hond

Door deze samenwerking zal de relatie met uw hond sterker worden. Honden zullen door deze cursus meer zelfvertrouwen krijgen doordat ze hun speurkwaliteiten zullen ontdekken en ontwikkelen. Ze zullen leren zich beter te concentreren op een bepaalde taak. Zeker overactieve honden of honden met gedragsproblemen kunnen hier bijvoorbeeld veel baat bij hebben. Maar elke hond komt met speuren in zijn element dus wordt een speurteam en schrijf je in!

→ eerstvolgende start vrijdag 16 november 9:30u
Kosten: 90 euro voor 6 lessen van 60 minuten inclusief speurinformatieboekje. Maximaal 4 cursisten in een groep dus persoonlijke aandacht is gegarandeerd.

De thuisbasis is Lage Zwaluwe maar voor speuren kan de trainingslocatie wisselen. Voor het speuren is wel een bepaalde basis in de gehoorzaamheid nodig voor optimaal plezier. Heeft uw hond nooit eerder een opvoedcursus gedaan? Dan raad ik u aan zich eerst aan te melden voor de Opstartcursus.

Inhoud
speurtheorie, apporteren, speeltje zoeken in open veld, speeltje zoeken in moeilijkere omgeving, sorteren (geurherkenning), zoeken van 2 speeltjes achter elkaar

Lesrooster
zaterdags van 9:30u tot 10:30u, start 16 november (wachtlijst)
speurdata: 16/11, 23/11, 7/12, 14/12, 11/1 en 18/1
Wilt u op de wachtlijst of op de hoogte gehouden worden wanneer de volgende speurcursus start? Laat me dit dan weten!

Vervolgcursus speuren voor nog meer quality time met je hond:
Speurcursus II, uitbreiding samenwerking en relatie hond-baas

Alle oefeningen uit de eerste cursus worden uitgebreid en er is extra aandacht voor de manier van verwijzen. De lessen worden op verschillende locaties gegeven.
Kosten: 90 euro voor 6 lessen van 60 minuten. Ook hier maar maximaal 4 cursisten in een groep om persoonlijke aandacht te garanderen.
zaterdags van 9:15u tot 10:15u (vol)

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden als speurteam?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

→ Misschien vindt u dit ook leuk: Hersenwerk, oftewel puzzelen met je hond.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod