Special Adoptiehonden

“Met het redden van één hond verander je misschien de wereld niet, maar je verandert wèl de wereld van deze hond!”

De special adoptiehonden is de (individuele) opstartcursus die bedoelt is voor honden die bijvoorbeeld geadopteerd zijn via een stichting of asiel die honden uit het buitenland van de straat halen. Deze special is gericht op honden die door hun (vaak onbekende) geschiedenis sociaal (nog) niet helemaal aangepast zijn aan hun nieuwe omgeving of (nog) angstig of terughoudend zijn waardoor het beter is individueel op les te komen in plaats van in een groepje. 

U kunt ook in deze special verwachten dat u meer inzicht zult krijgen in het gedrag van uw hond en leert om zijn gedrag op een juiste manier te ‘lezen’ om zo problemen te voorkomen of er op een juiste wijze mee om te leren gaan. U krijgt handvaten hoe u ongewenst gedrag kan voorkomen of om kunt zetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier.

U werkt in deze cursus niet alleen aan uw kennis over uw hond en zijn gedrag en zijn (re-)socialisatie maar ook aan de versterking van de vertrouwensrelatie tussen jullie. Het vormen van een goed team samen en het vergroten van het zelfvertrouwen van uw hond is hierbij belangrijk. En natuurlijk zorgen de lessen voor plezier samen.

deze Griekse immigrant is naar Nederland gekomen dankzij Skylos Strays en voelt zich al helemaal thuis

Als uw hond daaraan toe is zal de strekking van de lessen verder gelijk zijn aan die van de (individuele) Opstartcursus die bedoelt is voor honden vanaf 6 maanden die nog niet eerder cursus gedaan hebben. De verdeling tussen theorie en praktijk is afhankelijk van de energie van uw hond en uw vragen.

Opvoeding & Relatie hond-baas
Door met uw hond op een goede en positieve manier bezig te zijn verstevigt u de relatie met hem. Daardoor zal uw hond vanzelf beter op u gaan letten en dus ook beter naar u gaan luisteren. In deze cursus wordt duidelijk wat de positieve trainingsmethode nou eigenlijk inhoudt en hoe we op een goede manier dan toch onze grenzen aan kunnen geven. Verder werken we in deze special aan de verbetering van het zelfvertrouwen van uw hond en ook hoe u daar met uw lichaamstaal aan kan bijdragen. En u krijgt (meer) inzicht in hoe ze met ons en elkaar communiceren. Aansluitend leren we, als uw hond daaraan toe is, basisoefeningen zoals aandacht vasthouden, uw hond laten zitten en liggen op commando, wandelen zonder trekken en het hier komen. Ook wordt gekeken in hoeverre u eventueel aan zou kunnen sluiten bij de Jonge-hondencursus.

Basisoefeningen
aandachtsoefeningen; zitten en liggen; hier komen; wandelen zonder trekken

Eventueel uit te breiden met
samen spelen; loslaten (bijv. speeltje); nee! aanleren; blijven (op afstand); wacht vanuit lopen; (begin) apporteren

Theorie
trainingsmethode(n); houding en gedrag; mee met de auto/fiets; kind en hond; castratie of niet; van pup tot puber; rangorde in de roedel; spelregels

Kosten en lesrooster
3 opstart-privélessen van 30 minuten voor 105 euro. De lessen zijn op afspraak.
Tip: gebruik bij voorkeur een tuigje en schaf een 5 meter lijn (géén flexi-lijn!) aan als je die nog niet hebt, zie ook onze webshop.

Klik hier voor de Coronamaatregelen. 

Vervolgcursus(sen) 
Afhankelijk van het trainingsniveau van uw hond en wat u wilt, kunt u door met de Opstartgroep, oftewel de Jonge hondencursus of Basis Gehoorzaamheid 1. Of u kunt gaan Speuren, een workshop Hersenwerk doen of kiezen voor Sport & Spel. Voor ieder wat wils!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod