Puppycursus

Wat u mag verwachten is dat u door de lessen vooral meer inzicht krijgt in het gedrag van uw hond. U leert om op een juiste manier het gedrag van uw hond te ‘lezen’. Want dat is voor iedere hondeneigenaar een wezenlijke voorwaarde om problemen te voorkomen of er op een juiste wijze mee om te leren gaan. Verder krijgt u handvaten hoe u ongewenst gedrag kan voorkomen of kunt omzetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier!

De puppycursus is bedoelt voor puppy’s van 8 weken tot 6 maanden oud. Er start regelmatig een nieuwe cursus, want het is belangrijk zo snel mogelijk met uw puppy aan de gang te gaan. Waarom? Lees het antwoord verderop bij ‘veel gestelde vragen’.

Opvoeding & Socialisatie
Een goede en positieve opvoeding van uw puppy is een investering voor de toekomst. Tijdens de lessen worden in ieder geval de volgende vragen beantwoord:

  1. Hoe begeleid ik mijn hond het beste in de eerste maanden van zijn leven?
  2. Socialisatie, wat is dat eigenlijk en hoe laat ik hem uitgroeien tot een evenwichtige, sociale, vrolijke huishond?
  3. Wat laat de hond aan mij zien met zijn houding, signalen en gedrag?
  4. Hoe kan ik zijn gedrag beïnvloeden of veranderen? Met andere woorden: hoe leren honden?

Oefeningen
puppy zijn naam leren; aandachtsoefeningen; zitten en liggen; nee! aanleren; hier komen; wandelen zonder trekken; samen spelen; loslaten (bijv. speeltje); coördinatie oefeningen

Socialisatie
aaien, betasten, optillen; wennen aan omgeving: vreemde voorwerpen, mensen, dieren, geluiden; voorkomen najagen joggers/ fietsers; lichamelijke verzorging; gebit tonen; spelen met andere honden

Theorie
trainingsmethode(n); zindelijkheid-/benchtraining; met de trap; alleen thuis blijven; mee met de auto/fiets; kind en hond; spelregels; houding en gedrag; stresssignalen herkennen; verzorging; van pup tot puber; harmonie in de roedel

Veel gestelde vragen
– Moet mijn pup volledig ingeënt zijn voordat ik met puppycursus begin?
– Is een kennelhoestenting ook nodig?
– Waarom al beginnen met een puppycursus op de leeftijd van 8 weken?
Lees hier de antwoorden.

Kosten 
185 euro voor 10 lessen, bestaande uit
8 praktijklessen van 45 minuten, 1 online theorieles van 60 minuten en een afsluitend praktijkexamen. Omdat we in groepjes van maximaal 5 pups per instructeur werken, kan iedereen op zijn eigen niveau en tempo aan de slag. De verdeling tussen theorie en praktijk is afhankelijk van de energie van uw hond en uw vragen.
Ook mogelijk: (beginnen met) een privé puppy opstartles van 30 minuten. Kosten: 39,50 euro. Wil je meer lessen privé of les aan huis, klik dan hier voor meer informatie.

Uitbreidingsmogelijkheden
Wilt u nog meer weten over houding, gedrag en communicatie dan kunt u zich apart aanmelden voor de extra (online) theorie-avond “De Wolf in je Huiskamer”, klik hier voor meer informatie.
– Ook kunt u uw puppycursus uitbreiden met een kids&fun les, speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met hun hond (voor jongere kinderen of kinderen met een beperking hebben we eventueel een aangepast programma). Voor meer informatie over de kids&fun les(sen) klikt u hier.

Lesrooster
Eerstvolgende puppygroepje: 
dinsdags 18:15u, start 28 februari
Ter overbrugging kunt u eventueel een privé puppy opstartles plannen.

-> Neem sowieso voor een eventuele eerdere of latere start of alternatief contact op.
U kunt altijd wel op korte termijn starten,
ook als u een (privé) puppy opstartles wil, deze is op afspraak.

De eerstvolgende online puppy theorieles voor alle puppygroepjes is donderdag 9 maart 18:30u tot 19:30u (u kunt hier eventueel ook los aan deelnemen voor 18,50 euro)

Tips: gebruik bij voorkeur een tuigje en schaf een 5 meter lijn aan (géén flexi-lijn!). Als je die nog niet hebt, kijk dan ook eens in onze webshop. Verder meenemen naar de training: inentingsboekje (alleen eerste les); beloningsbrokjes (geef je hond niet te veel eten voor de les), een speeltje wat door hond en baas samen vastgehouden kan worden (zonder piep als we in een groepje trainen), een kleedje en ook poepzakjes, want ongelukjes kunnen gebeuren… Wat we verder aanraden voor je pup thuis: een bench en een juiste maat Kong.

Vervolg Puppycursus
We raden u aan om aansluitend met uw ondertussen puberale hond door te gaan met nog een opvoedcursus: de Jonge-hondencursus. Maar u kunt bijvoorbeeld ook gaan speuren of een workshop hersenwerk doen of vast voorbereiden op Sport en Spel

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?
Mijn
telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl. Heb je niet binnen 24 uur antwoord op je mail, check dan je spam folder of stuur me een appje!

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod