Puppycursus

Wat u mag verwachten is dat u door de lessen vooral meer inzicht krijgt in het gedrag van uw hond. U leert om op een juiste manier het gedrag van uw hond te ‘lezen’. Want dat is voor iedere hondeneigenaar een wezenlijke voorwaarde om problemen te voorkomen of er op een juiste wijze mee om te leren gaan. Verder krijgt u handvaten hoe u ongewenst gedrag kan voorkomen of kunt omzetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier!

De puppycursus is bedoelt voor puppy’s van 8 weken tot 6 maanden oud. Er start regelmatig een nieuwe cursus, want het is belangrijk zo snel mogelijk met uw puppy aan de gang te gaan. Waarom? Lees het antwoord verderop bij ‘veel gestelde vragen’.

Opvoeding & Socialisatie
Een goede en positieve opvoeding van uw puppy is een investering voor de toekomst. Tijdens de lessen worden in ieder geval de volgende vragen beantwoord:

  1. Hoe begeleid ik mijn hond het beste in de eerste maanden van zijn leven?
  2. Socialisatie, wat is dat eigenlijk en hoe laat ik hem uitgroeien tot een evenwichtige, sociale, vrolijke huishond?
  3. Wat laat de hond aan mij zien met zijn houding, signalen en gedrag?
  4. Hoe kan ik zijn gedrag beïnvloeden of veranderen?
    Met andere woorden: hoe leren honden?

Oefeningen
puppy zijn naam leren; aandachtsoefeningen; zitten en liggen; nee! aanleren; hier komen; wandelen zonder trekken; samen spelen; loslaten (bijv. speeltje)

Socialisatie
aaien, betasten, optillen; wennen aan omgeving: vreemde voorwerpen, mensen, dieren, geluiden; voorkomen najagen joggers/ fietsers; lichamelijke verzorging; gebit tonen; spelen met andere honden

Theorie
trainingsmethode(n); zindelijkheid-/benchtraining; met de trap; alleen thuis blijven; mee met de auto/fiets; kind en hond; spelregels; houding en gedrag; stresssignalen herkennen; verzorging; van pup tot puber; harmonie in de roedel

Veel gestelde vragen
– Moet mijn pup volledig ingeënt zijn voordat ik met puppycursus begin?
– Is een kennelhoestenting ook nodig?
– Waarom al beginnen met een puppycursus op de leeftijd van 8 weken?
Lees hier de antwoorden.

Kosten: 160 euro voor 10 lessen van 45 minuten waarvan de laatste les een examen is. Omdat ik in groepjes van maximaal 4 pups per instructeur werk, kan iedereen op zijn eigen niveau en tempo aan de slag. De verdeling tussen theorie en praktijk is afhankelijk van de energie van uw hond en uw vragen.

Lesrooster (locatie LZ=Lage Zwaluwe, ZB=Zevenbergen)
*** Neem a.u.b. contact met me op, je kan namelijk altijd wel op korte termijn starten! ***

Door de verscherpte Corona maatregelen liggen de meeste groepslessen t/m 9 februari stil. Alleen pups lopen wel in koppels door en privéles is nog wel mogelijk! Klik hier voor de Coronamaatregelen. 

woensdags 12:00u-12:45u, ZB, instroom mogelijk
woensdags 18:00u-18:45u, LZ, instroom mogelijk 
woensdags 11:00u-11:45u, ZB (vol, examen 10 maart)
dinsdags 18:00u-18:45u, LZ (vol, examen 16 maart)
zaterdags 12:00u-12:45u, LZ (vol, examen 6 maart)
zaterdags 13:00u-13:45u, LZ (vol, examen 6 maart)
dinsdags 20:00u-20:45u, LZ (vol, examen 9 februari) 
woensdags 17:45u-18:30u, LZ (vol, examen 3 februari)
Doordat we door de verscherpte Corona maatregelen groepjes hebben moeten splitsen kan het werkelijke rooster afwijken.

Komt dit rooster u echt niet uit, wilt u eerder aan de slag of wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer de volgende puppycursus start? Laat me dit dan weten!

Vervolg Puppycursus

Ik raad u aan om dan met uw ondertussen puberale hond door te gaan met nog een opvoedcursus, de Jonge-hondencursus. Maar u kunt ook gaan speuren of een workshop hersenwerk doen of vast voorbereiden op Sport en Spel

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?
Mijn
telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod