Puppycursus

Wat u mag verwachten is dat u door de lessen vooral meer inzicht krijgt in het gedrag van uw hond. U leert om op een juiste manier het gedrag van uw hond te ‘lezen’. Want dat is voor iedere hondeneigenaar een wezenlijke voorwaarde om problemen te voorkomen of er op een juiste wijze mee om te leren gaan. Verder krijgt u handvaten hoe u ongewenst gedrag kan voorkomen of kunt omzetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier!

De puppycursus is bedoelt voor puppy’s van 8 weken tot 6 maanden oud. Er start regelmatig een nieuwe cursus, want het is belangrijk zo snel mogelijk met uw puppy aan de gang te gaan. Waarom? Lees het antwoord verderop bij ‘veel gestelde vragen’.

Opvoeding & Socialisatie
Een goede en positieve opvoeding van uw puppy is een investering voor de toekomst. Tijdens de lessen worden in ieder geval de volgende vragen beantwoord:

  1. Hoe begeleid ik mijn hond het beste in de eerste maanden van zijn leven?
  2. Socialisatie, wat is dat eigenlijk en hoe laat ik hem uitgroeien tot een evenwichtige, sociale, vrolijke huishond?
  3. Wat laat de hond aan mij zien met zijn houding, signalen en gedrag?
  4. Hoe kan ik zijn gedrag beïnvloeden of veranderen? Met andere woorden: hoe leren honden?

Oefeningen
puppy zijn naam leren; aandachtsoefeningen; zitten en liggen; nee! aanleren; hier komen; wandelen zonder trekken; samen spelen; loslaten (bijv. speeltje)

Socialisatie
aaien, betasten, optillen; wennen aan omgeving: vreemde voorwerpen, mensen, dieren, geluiden; voorkomen najagen joggers/ fietsers; lichamelijke verzorging; gebit tonen; spelen met andere honden

Theorie
trainingsmethode(n); zindelijkheid-/benchtraining; met de trap; alleen thuis blijven; mee met de auto/fiets; kind en hond; spelregels; houding en gedrag; stresssignalen herkennen; verzorging; van pup tot puber; harmonie in de roedel

Veel gestelde vragen
– Moet mijn pup volledig ingeënt zijn voordat ik met puppycursus begin?
– Is een kennelhoestenting ook nodig?
– Waarom al beginnen met een puppycursus op de leeftijd van 8 weken?
Lees hier de antwoorden.

Kosten: 175 euro voor 10 lessen van 45 minuten, bestaande uit 1 online theorieles, 8 praktijklessen en een afsluitend (praktijk)examen. Omdat we in groepjes van maximaal 5 pups per instructeur werken, kan iedereen op zijn eigen niveau en tempo aan de slag. De verdeling tussen theorie en praktijk is afhankelijk van de energie van uw hond en uw vragen.

Uitbreidingsmogelijkheden
– Wilt u nog meer weten over houding, gedrag en communicatie dan kunt u zich apart aanmelden voor de (online) theorie-avond “De wolf in je huiskamer”, klik hier voor meer informatie.
– Ook kunt u uw puppycursus uitbreiden met een kids&fun les, speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar (voor jongere kinderen hebben we eventueel een aangepast programma). Voor meer informatie over de kids&fun les(sen) klikt u hier.

Lesrooster
Eerstvolgende puppygroepjes, locatie Zevenbergen: 
dinsdags 18:00u vanaf 2 november
woensdags 11:00u, instroom mogelijk t/m 3 november
zaterdags 13:15u, vanaf 13 november

Ter overbrugging is het altijd mogelijk nog een ‘instroomles’ (privé) af te spreken.
→ U kunt altijd wel op korte termijn met uw pup starten. Neem contact met me op voor eventuele extra mogelijkheden.

Vervolg Puppycursus
Ik raad u aan om dan met uw ondertussen puberale hond door te gaan met nog een opvoedcursus, de Jonge-hondencursus. Maar u kunt ook gaan speuren of een workshop hersenwerk doen of vast voorbereiden op Sport en Spel

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?
Mijn
telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod