Over Robert

Ik ben Robert Vrolijk en woon sinds een paar jaar in Lage Zwaluwe. Mijn voorliefde voor honden is er altijd al geweest. 20 jaar geleden kreeg ik mijn eerste eigen hond, Golden Retriever reu Goldie. Wij kregen hem toen hij 9 maanden oud was met de nodige gedragsproblemen erbij. Hierdoor kwam ik in aanraking met Fred Riet van de gelijknamige hondenschool in Dordrecht. Na de nodige gehoorzaamheidscursussen daar te hebben gevolgd, werd mij gevraagd of ik geen instructeur wilde worden en dat leek mij wel wat! De opleiding hiervoor heb ik via deze hondenschool mogen volgen, waarna ik daar als instructeur aan de slag ben gegaan. En in de loop der jaren heb ik er nog een aantal certificaten bij gehaald zoals die van Treibball en Hersenwerk voor honden. Ik heb op diverse niveaus Gehoorzaamheid gegeven en Sport en Spel, een soort combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid, oftewel spelenderwijs leuke dingen doen met je hond!

Via de hondenschool kreeg ik regelmatig de vraag naar hondenspullen, waardoor ik ongeveer 5 jaar geleden onze eigen webshop voor dierenbenodigdheden Funnypets ben gestart, wat inmiddels uitgebreid is met een winkeltje achter onze woning aan de Groenendijk 4 in Lage Zwaluwe (zaterdags open van 15:00u tot 17:00u of op afspraak) en de aansluiting bij de Dierendingen formule met onze WafMiauwPiepKnaag-kraam waarmee we een aantal dagen in de week op de markt staan.

Door omstandigheden heeft hondenschool Fred Riet haar deuren gesloten waardoor ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. En zodoende ben ik terecht gekomen bij ilovedoggies, waar ik nu met veel plezier Sport en Spel lessen ben gaan geven.

Dan nog meer over mijn beestenboel, van Goldie hebben wij op een leeftijd van bijna 14 jaar afscheid moeten nemen. En inmiddels is onze huidige roedel uitgebreid naar 3 honden, 2 bruine Labradors, Luna van 11 en Lizzy van 7 jaar, en een red merle Border Collie, Pepper van 7 jaar. Luna en Pepper hebben wij als pup gekregen, maar Lizzy is pas sinds iets meer dan een jaar bij ons en is in beslag genomen geweest vanuit de broodfok. Na een lange ellendige tijd daar kan ze bij ons eindelijk gewoon hond zijn.

Met onze eigen honden zijn wij ook altijd actief bezig geweest en nu nog steeds. Luna heeft jaren Flyball en Sport en Spel gedaan maar is nu, gezien haar leeftijd, “met pensioen”. Pepper is ook al jaren actief in de Sport en Spel en sinds kort doet Lizzy er ook aan mee. Dat noem ik genieten!