Over mij

‘“Want mijns inziens gaat het niet om het trainen op zich maar om het inzicht. Inzicht in het gedrag van je hond,  je bewust worden van waarom hij bepaalde dingen doet (of laat) en hoe je zijn gedrag kan veranderen als je dat wilt. Bij dat inzicht kan ik je helpen en je de handvaten geven hoe ongewenst gedrag te voorkomen of om te zetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier!”

Van wie krijgt u les?

Ik ben Maria Hofman, 44 jaar, een ervaren hondentrainer en gek op dieren, met name honden! Vroeger had ik konijnen, vogels, kameleons en natuurlijk honden: een Chihuahua (ja zeker, dat is ook een hond!) en een Parson Russell Terrier. Met die laatste was ik fervent bezoeker van de hondenschool voor gehoorzaamheid, speuren, behendigheid en flyball. Nu heb ik -naast ook nog een paard, een pony, kippen en gekko’s- vier honden, van klein tot groot, van energiek tot lui: (weer) een Chihuahua, (weer) een Parson Russell Terrier, een Galgo Espagnol en een Engelse Bulldog. En ik kan je verklappen, die zijn echt niet afgetraind…
Want mijns inziens gaat het niet om het trainen op zich maar om het inzicht. Inzicht in het gedrag van je hond,  je bewust worden van waarom hij bepaalde dingen doet (of laat) en hoe je zijn gedrag kan veranderen als je dat wilt. Bij dat inzicht kan ik je helpen en je de handvaten geven hoe ongewenst gedrag te voorkomen of om te zetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier!

Ondertussen is het alweer zo’n 18 jaar geleden dat ik van mijn hobby (deels) mijn werk gemaakt heb. Het begon in 2001 toen ik samen met een vriendin een hondenuitlaatservice en huisdierverzorging aan huis gestart was, wat toen nog heel ongewoon was. Om me verder te ontwikkelen besloot ik al snel de opleiding Gedragstherapie bij Honden te gaan doen via het Van Hall Instituut in samenwerking met DogVision. Deze opleiding is erkend door Alpha, de Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapeuten voor Honden. Het eerste deel ervan bestaat uit het behalen van je instructeursdiploma (mijn examinator was Peter Beekman) en ik ben dan ook officieel Kynologisch Instructeur. De overige modules heb ik ook afgerond. Daarnaast heb ik instructeursbegeleidingsdagen gevolgd bij de Nederlandse Speurhonden Association via Trackerdogs voor speuren, bij BAND, tegenwoordig Stichting Agilityclub, voor behendigheid en bij de oprichter van Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland KNK Cynophilia voor flyball. Om up-to-date te blijven lees ik veel en volg ik regelmatig diverse seminars. Naast mijn leservaring die ik opgedaan heb bij diverse hondenscholen heb ik voor mijn verhuizing naar Brabant ook jarenlang een eigen hondenschool gehad in Rotterdam en Barendrecht waar ik puppycursus, opstartcursussen en diverse niveaus gehoorzaamheid heb gegeven maar ook speurlessen, doggy dance, flyball en behendigheid.

Wil je kennismaken of heb je nog vragen? Neem dan contact op.

Hopelijk tot ziens!