Over Jolanda

Ik ben Jolanda van Oosterhout en al heel mijn leven ben ik gek op dieren en in het bijzonder op honden. Lang wilde ik als kind zijnde dierenarts worden maar soms loopt het leven nou eenmaal net even anders dan gedacht.

Naast mij op de foto zien jullie onze Duitse Dog Kenzi. Zij is onze derde Duitse Dog en wij zijn helemaal gek van dit ras. Het zijn heerlijke grote knuffelberen die uitdagend zijn om op te voeden. Toen Kenzi 8 weken was zijn we met trainen gestart bij Maria. We genieten van het enthousiasme van haar en het werkt ook aanstekelijk.

Kenzi 8 weken oud

En toen Maria vorig jaar op zoek was naar iemand die samen met haar de lessen wilde gaan geven, hoefde ik niet heel lang na te denken en ben ik gestart met de opleiding Kynologisch Instructeur bij de Tinley Academie. Sindsdien loop ik met Maria mee bij de verschillende groepen en geef nu ook zelfstandig opvoedings- en speurlessen. Ondertussen heb ik namelijk de belangrijkste modules Gedragskennis en Leerprincipes en Trainen en Medische Kennis afgerond.  Nu alleen nog de module De praktijk van lesgeven en dan ben ik ook officieel Kynologisch Instructeur! De stage uurtjes die daarvoor nodig zijn, heb ik er in ieder geval al ruimschoots op zitten. En in het dagelijkse leven sta ik als groepsleerkracht in het speciaal onderwijs voor de klas, dus lesgeven is mij dus sowieso niet helemaal vreemd. Hoe mooi is het dat ik mijn passie voor het lesgeven zo kan combineren met mijn passie voor dieren.

Naast het lesgeven laat ik trouwens ook nog twee dagen per week honden uit voor de hondenuitlaatservice van ilovedoggies. Heerlijke individuele wandelingen om elke hond zijn welverdiende persoonlijke aandacht te geven.