Over Jolanda

Ik ben Jolanda van Oosterhout en al heel mijn leven ben ik gek op dieren en in het bijzonder op honden. Lang wilde ik als kind zijnde dierenarts worden maar soms loopt het leven nou eenmaal net even anders dan gedacht.

Naast mij op de foto zien jullie onze Duitse Dog Kenzi. Zij is onze derde Duitse Dog en wij zijn helemaal gek van dit ras. Het zijn heerlijke grote knuffelberen die uitdagend zijn om op te voeden. Toen Kenzi 8 weken was zijn we met trainen gestart bij Maria. We genieten van het enthousiasme van haar en het werkt ook aanstekelijk.

                   Kenzi 8 weken oud

En toen Maria op zoek was naar een extra trainer, hoefde ik niet heel lang na te denken en ben ik de opleiding Kynologisch Instructeur bij de Tinley Academie gaan doen. Ik ben met Maria mee gaan lopen bij de verschillende groepen en van lieverlee zelfstandig les gaan geven. Mijn opleiding heb ik ondertussen succesvol afgerond en ik heb ook de aanvullende modules Kind & Hond, De Snuffeltuin en Activiteitencoach voor honden en Neuswerk module 1 gedaan. En ben nu volop bezig met nog extra modules over neuswerk.

In het dagelijkse leven sta ik als groepsleerkracht in het speciaal onderwijs voor de klas, dus lesgeven is mij sowieso niet vreemd. Hoe mooi is het dat ik mijn passie voor het lesgeven zo kan combineren met mijn passie voor dieren.

Naar cursusaanbod