Opstartcursus

Wat u mag verwachten is dat u door de lessen vooral meer inzicht krijgt in het gedrag van uw hond en leert om op een juiste manier het gedrag van uw hond te ‘lezen’ want dat is voor iedere hondeneigenaar een wezenlijke voorwaarde om problemen te voorkomen of er op een juiste wijze mee om te leren gaan. Verder krijgt u handvaten hoe u ongewenst gedrag kan voorkomen of kunt omzetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier!

De opstartcursus is een opvoedcursus die eigenlijk gelijk is aan de jonge hondencursus. De cursus is bedoeld als opfriscursus of als cursus voor honden vanaf 6 maanden die nog niet eerder cursus hebben gedaan. Dit kan zijn omdat u dat niet eerder nodig vond of er nog niet aan toegekomen was. Maar het kan ook zijn omdat u net een hond van ouder dan 6 maanden geadopteerd heeft*.

Special voor adoptiehonden
*Heeft u een hond geadopteerd die bijvoorbeeld via een stichting van de straat is gehaald en die (nog) niet helemaal aangepast is aan zijn nieuwe omgeving of (nog) angstig of terughoudend is, bekijk dan de special voor adoptiehonden voor individuele begeleiding met veel aandacht voor (re-)socialisatie en uitbouwen van de vertrouwensrelatie.

Opvoeding & Relatie hond-baas
Door met uw hond op een goede en positieve manier bezig te zijn verstevigt u de relatie met hem. Daardoor zal uw hond vanzelf beter op u gaan letten en dus ook beter naar u gaan luisteren. In deze cursus wordt aandacht besteed aan uitleg over hoe wij trainen. Oftewel wat houdt de positieve trainingsmethode nou eigenlijk in en hoe geven we op een goede manier dan toch onze grenzen aan. Verder werken we aan de basisoefeningen zoals aandacht vasthouden, uw hond laten zitten en liggen op commando, wandelen zonder trekken en het hier komen. Ook wordt gekeken in hoeverre u direct kan aansluiten bij de Jonge-hondencursus

Basisoefeningen
aandachtsoefeningen; zitten en liggen; hier komen; wandelen zonder trekken

Eventueel uit te breiden met
samen spelen; loslaten (bijv.speeltje); nee! aanleren; blijven (op afstand); wacht vanuit lopen; (begin) apporteren

Theorie
trainingsmethode(n); houding en gedrag; mee met de auto/fiets; kind en hond; castratie of niet; van pup tot puber; harmonie in de roedel; spelregels

Kosten
175 euro voor 10 opstartlessen van 45 minuten en 39 euro voor de intake (privéles) van 30 minuten als u nog niet eerder bij ilovedoggies heeft getraind. Omdat we in groepjes van maximaal 5 deelnemers werken, kan iedereen op zijn eigen niveau en tempo aan de slag. De verdeling tussen theorie en praktijk is afhankelijk van de energie van uw hond en uw vragen.

*Het kan ook heel effectief zijn voor opstarters om eerst individueel te trainen en te starten met een reeks van 3 privélessen. Er is dan meer aandacht voor uw specifieke ‘problemen’ waardoor er vaak sneller stappen vooruit gezet kunnen worden. Kosten: 105 euro voor 3 privé opstartlessen van 30 minuten (op afspraak).

Lesrooster
U kunt altijd wel op korte termijn starten. Neem contact met me op voor het actuele lesrooster. 

Vervolgcursus(sen) Opstartcursus
Afhankelijk van het trainingsniveau van uw hond en wat u wilt kunt u verder in de gehoorzaamheid met Basis Gehoorzaamheid 1, maar u kunt ook gaan speuren, een workshop hersenwerk doen of bijvoorbeeld Flyball of Sport en Spel. Mogelijkheden zijn er genoeg!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? 
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod