Kids & Fun

Er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat het hebben van een huisdier en het zorgen ervoor positieve effecten heeft op je lichamelijke en geestelijke gezondheid, voor kinderen zelfs meer dan voor volwassenen. Maar kan je met een hond net zo knuffelen als met een mens? Is samen met hem rennen wel een goed idee? Welke spelletjes zijn leuk om samen te doen?

De Kids & Fun cursus is bedoelt voor kinderen van 6 tot 12 jaar met hun hond (vanaf 6 maanden), onder begeleiding van een volwassene. Spelenderwijs leren kinderen hun hond beter begrijpen en op een goede manier met ze om te gaan. De band tussen hen zal hierdoor (nog) sterker worden. Omdat ik in de praktijkgroepjes met maximaal 4 cursisten werk, is persoonlijke aandacht gegarandeerd.

kinderen & honden
Kinderen en honden kunnen prima samen, maar het kan ook fout gaan. Nog te vaak gebeurt het dat kinderen worden gebeten. Meestal komt dat doordat kind en hond elkaar niet goed begrijpen. Het is daarom belangrijk dat kinderen leren dat een hond (of welk ander dier dan ook) geen mens is en géén speelgoed. Met een paar regels voor een goede en veilige omgang tussen hond en kind kunnen ze toch veel plezier aan elkaar beleven en de beste vrienden zijn.

Inhoud

  • Regels voor een goede en veilige omgang tussen hond en kind
  • Hondentaal, wat ‘zegt’ mijn hond?
  • Wat als je hond iets doet wat je niet wilt?
  • Basisoefeningen zoals zitten en hierkomen
  • Trucjes aanleren, zoals ‘high five’, hoe doe ik dat?
  • Spelletjes met je hond en spelregels 

Kosten
60 euro voor 2 praktijklessen van 45 minuten met je hond en 1 theorieles van 60 minuten (zonder hond) inclusief Kids & Fun informatiemap. In de theorieles ga je ook zelf een speeltje maken voor je hond! Praktijklessen: maximaal 4 cursisten per groep / theorieles: maximaal 8 per groep.
Voor deze cursus is wel een bepaalde basis in de gehoorzaamheid nodig voor optimaal plezier. Heeft uw hond nooit eerder een opvoedcursus gedaan? Dan raad ik u aan eerst privéles(sen) te boeken of aan te melden voor een Opstartcursus.

Lesrooster Zevenbergen
Door de verscherpte Corona maatregelen liggen de meeste groepslessen t/m 9 februari stil. Alleen pups lopen wel in koppels door en privéles is nog wel mogelijk! Klik hier voor de Coronamaatregelen.

De volgende Kids & Fun start in overleg bij voldoende aanmelding.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod