Jonge-hondencursus

Wat u mag verwachten is dat u door de lessen vooral meer inzicht krijgt in het gedrag van uw hond en leert om op een juiste manier het gedrag van uw hond te ‘lezen’ want dat is voor iedere hondeneigenaar een wezenlijke voorwaarde om problemen te voorkomen of er op een juiste wijze mee om te leren gaan. Verder krijgt u handvaten hoe u ongewenst gedrag kan voorkomen of kunt omzetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier!

De Jonge-hondencursus is de vervolgcursus op de puppycursus en is een opvoedcursus bedoelt voor puberale honden en/of voor instromers vanuit de Opstartcursus.

De pubertijd begint rond de leeftijd van 8 maanden en afhankelijk van het ras worden honden sociaal volwassen op een leeftijd van tussen de 18 en 36 maanden.

Omdat ik in groepjes van maximaal 4 jonge honden werk, kan iedereen op zijn eigen niveau en tempo aan de slag. De verdeling tussen theorie en praktijk is afhankelijk van de energie van uw hond en van uw vragen.

Kosten: 150 euro voor 10 jonge-hondenlessen van 45 minuten waarvan de laatste les een examen is. Als u nog niet eerder bij ilovedoggies heeft getraind komt daar een (privé) intake les van 30 minuten voor 25 euro bij.

Opvoeding & Relatie hond-baas
In de pubertijd wordt uw hond geslachtsrijp: reuen gaan markeren, teven worden loops en plotseling lijken ze wat ze eerder geleerd hebben vergeten te zijn. In deze periode testen ze hun plaats in de roedel (hun gezin) en daarom is het belangrijk juist in deze ‘moeilijke’ periode consequent te zijn en bezig te blijven in de gehoorzaamheid en hem een goede begeleiding te geven.

In deze cursus worden alle oefeningen uit de puppycursus verder uitgebreid en de relatie baas-hond verstevigd. Een hond is van nature een sociaal dier en wanneer u een goede relatie met hem heeft, zal hij vanzelf beter op u gaan letten en dus ook beter naar u gaan luisteren. Een goede relatie met uw hond bouwt u op door op een goede en positieve manier veel met uw hond bezig te zijn, onder andere door (gehoorzaamheids)oefeningen, wandelen en spelletjes met hem te doen.

Uitbreidings- en herhalingsoefeningen
aandachtsoefeningen, zitten en liggen; nee!; hier komen met afleiding; wandelen zonder trekken; samen spelen; loslaten (bijv. speeltje); aaien, betasten, optillen en verzorging

Nieuwe oefeningen
blijven op afstand: zitten en liggen 6m, 15 sec; staan en platliggen; wacht vanuit lopen; (begin) apporteren; slalom en hindernislopen

Theorie
trainingsmethode(n); mee met de auto en de fiets; kind en hond; houding, gedrag en communicatie; verzorging; castratie of niet; van pup tot puber; voorkomen najagen; harmonie in ‘de roedel;’ spelregels

Lesrooster
dinsdags van 19:00u-19:45u, start 17 november
zaterdags van 12:15u tot 13:00u (vol, examen 28 november)
woensdags van 19:00u tot 19:45u (vol, examen 18 november)
dinsdags van 20:00u tot 20:45u (vol, examen 17 november)
zaterdags van 12:15u tot 13:00u, (vol, examen 10 oktober)
woensdags van 18:00u tot 18:45u (vol, examen 29 september)

Komt dit rooster u echt niet of wilt u al eerder aan de slag? Laat me dit dan weten!

Vervolgcursus(sen) Jonge-hondencursus:
U kunt verder in de gehoorzaamheid met
Basis Gehoorzaamheid 1, maar u kunt ook gaan speuren, een workshop hersenwerk doen of misschien is uw hond al wel klaar voor Sport en Spel. Mogelijkheden zijn er genoeg!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod