Hersenwerk

Honden hebben naast lichamelijke beweging er ook behoefte aan hun neus te gebruiken, nieuwe dingen te ontdekken en om na te denken. Hersenwerk is een mooie manier om actief met je hond te zijn op een andere manier dan uitlaten of trainen. En het kan je een lange wandeling door de regen schelen…

HERSENWERK samenwerking en relatie hond-baas
oftewel puzzelen met je hond

Lees onder de foto verder.

De wijsheid van een hond zit hem in het bloed.
De manier waarop je hond ‘hersenwerkjes’ aanpakt is afhankelijk van zijn ras, leeftijd en persoonlijkheid. Je stemt je af op je hond en biedt hem ontspanning op maat. De creativiteit van je hond wordt gestimuleerd, zijn zelfvertrouwen zal groeien en hij leert zich beter te concentreren op een bepaalde taak. Je bent op een leuke manier bezig met je hond wat jullie relatie zal versterken. Dit alles zal ook positief doorwerken in andere situaties en geeft meer inzicht in het gedrag van je hond.

Hersenwerk is geschikt voor:

  • Puppy’s, die de verschillende materialen zullen ontdekken en met hersenwerk hun zintuigen stimuleren wat helpt bij het ontwikkelen van hun mentale stabiliteit.
  • Pubers (honden van 6 tot wel 36 maanden) die met hersenwerk hun focus verbeteren wat ze vaak op deze leeftijd ineens kwijtgeraakt lijken te zijn…
  • Oudere of fysiek beperkte honden die lichamelijk minder goed ‘presteren’ maar wèl een uitstekende neus hebben: hersenwerk houdt ze mentaal fit.
  • Voorzichtige honden die door hersenwerk meer zelfvertrouwen zullen krijgen.
  • Honden met gedragsproblemen als ondersteuning bij training en therapie.
  • Energieke honden die door te denken dan hun (teveel aan) energie op een goede manier kwijt kunnen en rust en concentratievermogen opbouwen.

Kortom, hersenwerk is geschikt voor alle honden van alle leeftijden. Tijdens het puzzelen is het de bedoeling dat je hond lekkers of een favoriet speeltje zoekt door te snuffelen en te kijken. En dan moet hij gaan ‘bedenken’ hoe hij z’n beloning te pakken kan krijgen… Na de workshop gaat u naar huis met puzzelideeën waarmee u thuis verder aan de slag kunt. Meld je nu aan, hij verdient het!

En ben je een beetje creatief…. dan is misschien de Workshop Snuffelzak maken wel een leuk idee!

Lesrooster
Deze privé workshop is uiteraard op afspraak.
Hersenwerk wordt ook gegeven als onderdeel van de combi-cursus en in groepsverband in combinatie met de workshop Snuffelzak maken.

Kosten
39 euro voor een privéles van 30 minuten. Vond je het zo leuk? Spreek dan een vervolgles af. Gaat u liever in een groepje aan de gang? Kijk dan eens naar onze combi-cursus, hersenwerk wordt daar ook gegeven als onderdeel!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

→ Misschien vindt u dit ook leuk: Speuren

Terug naar Cursusaanbod