Basis Gehoorzaamheid 2

Wat u mag verwachten is dat u door de lessen vooral meer inzicht krijgt in het gedrag van uw hond en leert om op een juiste manier het gedrag van uw hond te ‘lezen’ want dat is voor iedere hondeneigenaar een wezenlijke voorwaarde om problemen te voorkomen of er op een juiste wijze mee om te leren gaan. Verder krijgt u handvaten hoe u ongewenst gedrag kan voorkomen of kunt omzetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier!

De cursus Basis Gehoorzaamheid 2 is de vervolgcursus op Basis Gehoorzaamheid 1 (BG1). Om deze cursus te doen moet u het examen van de BG1 gehaald hebben of vergelijkbaar. Veel oefeningen gaan los van de lijn en je gaat ook op afstand werken met je hond. Om je hond goed onder controle te hebben is een goede samenwerking nodig. Als extra uitdaging en stimulans is er ook aan deze cursus weer een examen verbonden.

Kosten: 185 euro voor 10 gehoorzaamheidslessen van 45 minuten waarvan de laatste les een examen is. Een BG2 trainingsgroep bestaat uit maximaal 5 cursisten. Als u nog niet eerder bij ilovedoggies heeft getraind, dan komt er een (privé) intake les van 30 minuten voor 39,50 euro bij.

Uitbreiding training en Samenwerking hond-baas
In deze cursus worden oefeningen uit de voorgaande cursussen verder uitgebreid en herhaald en de relatie hond-baas nog verder verstevigd. Weer gaan we de lat hoger leggen voor de uitvoering van de oefeningen. De nadruk in deze cursus zal vooral liggen op een nog betere samenwerking met je hond.

Oefeningen
uitbreiding aandachtsoefeningen, blijven op afstand (8m) met afleiding: zitten en liggen, 1 minuut; liggen en blijven uit zicht, 2 minuten; op afstand laten zitten en liggen; los volgen (45m); voorkomen en plaats sturen (8m); aan de voet, staan met betasten en platliggen; wacht vanuit lopen (los)

Nadruk op samenwerking
apport over hindernis, sorteren, behendigheidsoefeningen

Theorie
houding, gedrag en communicatie; harmonie in ‘de roedel’; spelregels

Lesrooster
Eerstvolgende BG2 groepje: in overleg, bij voldoende aanmelding
Als u interesse heeft, neem dan sowieso even contact op voor de mogelijkheden.

Vervolgcursussen: Speuren of Combi-Cursus

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod