Basis Gehoorzaamheid 1

Wat u mag verwachten is dat u door de lessen vooral meer inzicht krijgt in het gedrag van uw hond en leert om op een juiste manier het gedrag van uw hond te ‘lezen’ want dat is voor iedere hondeneigenaar een wezenlijke voorwaarde om problemen te voorkomen of er op een juiste wijze mee om te leren gaan. Verder krijgt u handvaten hoe u ongewenst gedrag kan voorkomen of kunt omzetten naar gewenst gedrag. En dat op een positieve manier!

De cursus Basis Gehoorzaamheid 1 is de vervolgcursus op de Jonge-hondencursus (of Opstartcursus). In de voorgaande opvoedcursus(sen) heeft u al een relatie met uw trouwe viervoeter opgebouwd en nu kunt u deze relatie verder uitdiepen en gaan samenwerken. De opvoedoefeningen worden verder uitgebreid met steeds meer afleiding en een aantal trainingsoefeningen worden toegevoegd. Als extra stimulans en uitdaging is er een examen aan deze cursus verbonden.

Kosten: 150 euro voor 10 gehoorzaamheidslessen van 45 minuten waarvan de laatste les een examen is. Een BG1 trainingsgroep bestaat uit maximaal 6 cursisten.
Als u nog niet eerder bij ilovedoggies heeft getraind, dan komt er een (privé) intake les van 30 minuten voor 25 euro bij.

Training en Samenwerking hond-baas
In deze cursus worden oefeningen uit de opvoedcursus(sen) verder uitgebreid en herhaald en de relatie hond-baas verder verstevigd. Naast aandacht voor opvoeding gaan we nu de lat hoger leggen voor de uitvoering van de oefeningen. De nadruk in deze cursus zal vooral liggen op een betere samenwerking met je hond.

Oefeningen
uitbreiding aandachtsoefeningen, blijven op afstand: zitten en liggen (8m, 1 minuut), staan en platliggen, wacht vanuit lopen (los), volgen (met afleiding), aan de voet (stap opzij en instructeur komt hand geven), voorkomen en plaats sturen (3m)

Nadruk op samenwerking
samen spelen en apporteren, sorteren, naast de fiets, behendigheidsoefeningen

Theorie
houding, gedrag en communicatie, harmonie in ‘de roedel’, spelregels

Lesrooster
dinsdags 18:00u-18:45u, start 6 oktober
Komt dit rooster u echt niet uit, wilt u al eerder aan de slag of weten wanneer een volgende start? Laat me dit dan weten!

Vervolgcursussen: Basis Gehoorzaamheid 2, Speuren of Sport en Spel

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden?
Mijn telefoonnummer is 06-24364458. Maar zoals u zult begrijpen kan ik als ik aan het werk ben niet altijd opnemen, spreek in dat geval a.u.b. een bericht in dan bel ik u zeker terug. Of stuur een berichtje via WhatsApp of een e-mail naar maria@ilovedoggies.nl.

Hopelijk tot ziens!

Terug naar Cursusaanbod